2016 nov Politiek Café HARTvoorERP

(2016-nov) Politiek Café Hart voor Erp.

Kiezers in Erp konden op zondagochtend 20 november specifieke Erpse vragen stellen aan de lijsttrekkers die woensdag meedoen aan de gemeenteraadsverkiezing voor Meierijstad.
Het politiek café van HARTvoorERP bracht een pittig debat over woningbouw in de dorpen en een randweg om Erp.

De aanwezigen vroegen de mening van de lijsttrekkers over een randweg en het lostrekken van woningbouw in de dorpen.

Erp hoeft van CDA, VVD en D’66 geen randweg te verwachten. Uit de zaal werden verwijten gemaakt aan de collegepartijen CDA, VVD en Hart voor Veghel (nu Team Meierijstad). Menno Rozendaal (PvdA) en Luc van den Tillaart (Lijst Blanco) twijfelden en zeiden geen ja of nee. Erpenaar Wern van Asseldonk (Team Meierijstad), leek graag ja te willen zeggen voor een randweg, maar deed het niet.
Gemeentebelang Meierijstad stond alleen in het standpunt dat slechts een randweg de problemen van het doorgaand verkeer oplost: geluid, trillingen, fijnstof, veiligheid. Peter Verkuijlen (Gemeentebelang Meierijstad) gaf aan op de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad een motie in te dienen dit opnieuw op de agenda te zetten.
SP en Hart voor Schijndel waren niet aanwezig.

Over de noodzaak om meer betaalbare woningen te bouwen in de dorpen was iedereen het eens. Er is daar de laatste jaren nauwelijks gebouwd. De Veghelse collegepartijen CDA en VVD praatten hun straatje schoon en legden omstandig uit dat er al veel gedaan is en dat er op dit moment wèl de nodige plannen zijn. De overige partijen stonden een actievere aanpak voor.