Buitenbad Veghel

ingezonden stuk

‘Geen omnipark in Veghel zonder openluchtbad’

Edwin van den Boom, voorzitter van Blauw Geel ’38/Jumbo, gaf in de Stadskrant Veghel van 3 november zijn visie op de toekomst van het Prins Willem Alexander Sportpark in Veghel: een toekomst als omnipark zonder zwembad. Edwin wil dit betalen door de grond van het buitenzwembad te bebouwen.

Een openbare zwem-, sport- en recreatiegelegenheid offert Edwin graag op. Zwemmen voetballers nooit? Een beetje elitair? Het buitenbad wordt door veel mensen gebruikt die om financiële redenen geen mogelijkheid hebben voor een zomervakantie in een warm buitenland. Niet handig ook richting hoofdsponsor Jumbo van Blauw Geel. De zwemmers in het buitenbad, doen daar ook hun boodschappen.

Raadplegen van het kadaster leert dat de grond van het zwembad eigendom is van Laco Veghel B.V. De oude gemeente Veghel heeft de ruim 20.000 m2 grond blijkbaar ooit aan Laco verkocht. Het bouwen van woningen levert zo voor een omnipark dus niet direct geld op. We zoeken nog uit of de gemeente wellicht een terugkooprecht heeft.

Voordat er op het terrein van het zwembad iets anders gebeurt dan zwemmen, is de gemeente Meierijstad eerst aan zet. Gemeentebelang Meierijstad is van mening en zal dat ook in het verkiezingsprogramma opnemen, dat het buitenzwembad moet blijven. Wanneer Laco verzuimde om het bad goed te onderhouden en bij de eisen van de tijd te blijven, dan is Laco de moeite niet waard om zaken mee te doen.
Meierijstad is een gemeente met 80.000 inwoners en hoort een openluchtzwembad in stand te houden. Met of zonder Laco en met of zonder omnipark.

We geven de voorzitter van Blauw Geel daarom in overweging om de samenwerking te zoeken. Wat ook de toekomst is van het Prins Willem Alexander Sportpark, een openluchtzwembad hoort erbij. Gemeentebelang Meierijstad zal niet meewerken aan sluiting van deze sportaccommodatie. Wanneer Laco stopt, dient het terrein als zwembad bestemd te blijven.

Gerard van Mil
Burgercommissielid namens Gemeentebelang Meierijstad