Bep Verkuijlen

Ik stel me voor: Bep Verkuijlen, 65 jaar, twee volwassen kinderen, opgegroeid in Nijnsel, woon  al 24 jaar in Schijndel.
Ruim 40 jaar als verpleegkundige gewerkt, 23 jaar bij verpleeghuis Sint Barbara waar ik af en toe nog in val, ook ik werk nog een beperkt aantal uren in de thuiszorg  Niets is mooier dan betekenisvol onder de mensen te zijn. Bezig met laagdrempelige zichtbare zorg.

De marktwerking in de zorg beïnvloedt de persoonlijke levens van mensen in en naast het bed.  Het management van de zorg spoort helaas niet altijd  met dat van de vrouwen die werk en gezin combineren.

Ik wil meer aandacht voor veilige betaalbare woningen voor thuiswonende ouderen. Meer aandacht voor hun directe woonomgeving om buiten mobiel te zijn: voldoende rustplekken (banken), verspreid openbaar groen, openbare toiletten, veilige goed onderhouden trottoirs zonder struikelstenen.

Er zijn in het digitale tijdperk voor jong en oud veel manieren om afgesloten te zijn van de maatschappij. Hier ligt een taak voor de gemeente Meierijstad.

Schijndel en de Schijndelse mensen hebben Meierijstad veel te bieden. Het zijn harde werkers: aanpakken,  de handen uit de mouwen! Tegelijk zie ik in Schijndel een groot gevoel en aandacht voor het welzijn van mensen die niet goed mee kunnen in de maatschappij.

Die combinatie van stevig aanpakken en een groot sociaal gevoel, daar gaan we ook voor in de gemeenteraad en het bestuur van Meierijstad.